Making of Lua

Making of LUA

Looking out from the home’s expansive living room is the iconic crescent pool, which forms a central, fluid axis between spaces.

On the left, the pool links to curved hallways leading to bedrooms and a courtyard. On the right, is a secluded walkway leading from the lounge to another bedroom and observatory deck.

A screened bridge will cross across the narrowest breadth of the pool, connecting the observatory deck and attached bedroom to the central hallway.

Lua features an observatory deck that is located on the top floor of a secluded bedroom.

The semi-open deck features symmteric wooden panels with intermittent ocular paterns design to accomodate stargazing.

The deck is framed by trees and bamboo, which give the outdoor space a deep sense of privacy and escape.

Lua’s sleek, modernist silhouette is balanced by staple tropical elements like bright green foliage, cherry-hued teak wood panels.

Designed to embrace the lanscape, the curves in a crescent-like axis. The center of the villas is fenced by an internal courtyard at the entrance and a canopy garden in the back.

Both wings of the home open into private gardens and outdoor alcoves.

A double height feature wall that recreates the surface of the moon using Venetian plaster is the apex of the home.

A low ceiling in the entrance foyer dramatically extends two stories upwards revealing the ethereal beauty of wall.

The commanding structure overlooks the crescent pool, channeling natural light through ceiling-to-floor glass doors and into the most of the home’s key common areas, including the living room and reading area.

Concrete radial stairs fan open from the driveway to the front door. A black slate stone facade frames the home’s teak-wood framed door with an aluminium screen wall featuring cutouts of the lunar cycle. Lush green, coastal whites and wooden tones accent the home’s silver-grey palette.